Bun venit pe cel mai nou site romanesc dedicat fotbalului american !!! | contact |

 

Schimbari pentru sezonul 2008 al NFL


Ca in fiecare an, in data de 31 Martie, proprietarii echipelor din NFL s-au adunat in Palm Beach, Florida pentru a discuta eventuale schimbari pentru sezonul ce urmeaza. Cele mai importante schimbari de anul acesta sunt cele legate de logo si, binenteles cele legate de reguli (discutate in Palm Beach).

Vechiul logo al NFL a suferit un facelift, modificarile intervenind la font, numarul de stele si pozitia mingii de fotbal american. Astfel, noul logo, dezvelit in data de 31 August 2007 in USAToday, are doar 8 stele albe (fata de cele 25 de pe vechiul design), simbolizand cele 8 divizii. Mingea de fotbal american a fost restilizata si orientata la acelasi unghi ca si cea de pe trofeul Vince Lombardi. Nuante mai inchise de albastru si rosu sunt de asemenea folosite. Noul logo a debutat cu ocazia NFL Draft la data de 26 Aprilie 2008.

Un numar semnificativ de noi reguli a fost introdus, dupa cum urmeaza:

- un singur jucator din defensiva va avea voie sa poarte o casca speciala, dotata cu dispozitive de comunicare radio, asemanatoare cu cea pe care o poarta Quarteback-ul. Aceasta masura este menita sa inlesneasca comunicarea dintre defensiva si antrenor, eliminand in acelasi timp suspiciunile de spionaj. In acest fel, s-ar evita cazuri precum cel de anul trecut, cand New England Patriots au fost prinsi filmand semnele, facute de pe banca tehnica, catre defensiva. Probabil si acest scandal a determinat factorii de decizie ai NFL sa adopte in sfarsit aceasta regula, propusa de mai mult timp.

- regula de "force-out" este scoasa. Jucatorul care primeste o pasa, va trebui acum sa aiba posesia mingii si ambele picioare in teren (in contact cu gazonul), pentru ca pasa sa fie considerata completa. O exceptie va fii daca jucatorul care primeste mingea este prins in aer de aparator si apoi purtat in afara terenului. Aceasta regula urmareste sa faca viata mai usoara si pentru aparatori, intrucat, inainte, daca impingeau jucatorul din ofensiva in afara terenului, iar arbitrii considerau ca acel jucator ar fii putut prinde mingea in teren in mod normal, pasa era considerata completa.

- penalizarea de 5 yarzi pentru tragere neintentionata de masca este eliminata. Cu toate acestea, penalizarea de 15 yarzi pentru tragere de masca ramane.

- echipa care castiga la datul cu banul, poate sa aleaga in a doua repriza. Pana acum era obligata sa aleaga in prima repriza, regula fiind schimbata pentru a fii ca si cea din colegiu.

- un field goal care loveste o bara, poate fii acum revazut de catre arbitrii cu inatant replay. Aceasta noua regula se datoreaza fara indoiala field goal-ului inscris de Phil Dawson in finalul meciului Cleveland Browns vs. Baltimore Ravens. Mingea sutata de acesta a lovit o bara laterala, apoi bara de sustinere din spatele barei transversale (field goal valabil), insa unul din cei doi arbitrii de la bare a indicat field goal valabil, in timp ce celalalt a indicat fieldgoal ratat. In cele din urma, field goal-ul a fost validat iar meciul a mers in prelungiri.

- pasele foarte scurte (hand-offs) si snap-urile care ating gazonul inainte sa fie primite sunt considerate fumbles. Inainte pasele scurte (hand-offs) care atingeau pamantul inainte sa fie primite erau considerate pase incomplete, iar un snap care atingea pamantul inainte de a ajunge la Quarterback erau considerate procedura ilegala, fiind penalizate cu 5 yarzi.
Stiati ca...

- un jucator din NFL isi poate lovi adversarul cu aproape 1 tona de forta (1000 kgf).
Touchdown.ro recomanda...

- GOAL LINE BLITZ - primul joc MMORPG cu tematica de fotbal american.
Meciul saptamanii...

- Denver Broncos vs. San Diego Chargers, in direct pe CBS, 28 Decembrie, 23:15 ora Romaniei. Un meci de totul sau nimic pentru ambele echipe. Desi parea scapata in castigatoare a divizie, Denver se vede pusa intr-o situatie foarte dificila, fiind nevoita sa castige meciul din San Diego pentru a castiga divizia si a merge in Playoff.